Aspirin® Complex Hot

Aspirin® Complex Hot

Za ublažavanje simptoma zapušenog nosa i sinusa (rinosinuzitis), kao i bolova i povišene telesne temperature u slučaju gripa ili prehlade.
U obliku kesica sa granulama za oralnu suspenziju, popijte u toplom napitku.

Ublažavanje simptoma gripa i prehlade, uključujući i rinosinuzitis

Grip i prehlada su iscrpljujući. Bolovi u telu, povišena telesna temperatura, glavobolja… sve ove simptome možemo da ublažimo proizvodom Aspirin® Complex Hot. Kada se nos zapuši toliko da osećamo bolni pritisak u sinusima, govorimo o rinosinuzitisu odnosno upali sluznice nosa. Bolni pritisak je veoma neprijatan i onemogućava naš svakodnevni život, zato vam mi nudimo rešenje. Aspirin® Complex Hot je dobar izbor kod simptoma gripa i prehlade, koji uključuju zapušenost nosa i sinusa, a naročito kada dođe do upale. Aspirin® Complex Hot otpušava nos i sinuse, oslobađa pritiska u sinusima, što ublažava bol. Pročitajte više u nastavku.

Aspirin® Complex Hot

Koje su prednosti leka Aspirin® Complex Hot?

Razvijen za ublažavanje simptoma gripa i prehlade, a naročito za brzo olakšanje tegoba usled virusnog rinosinuzitisa, Aspirin® Complex Hot:

  • ublažava simptome akutnog rinosinuzitisa (zapušenost nosa i paranazalnih sinusa sa osećajem pritiska, glavoboljom i povišenom telesnom temperaturom)
  • brzo deluje, rasterećuje pogođene oblasti i ublažava bol
  • u obliku toplog napitka i sa isparenjima eukaliptusa i mente prijatno deluje na disajne puteve 
  • osmišljen je kao poseban preparat za potrebe pacijenata sa rinosinuzitisom

Kako najefikasnije lečiti upalu sinusa (rinosinuzitis)?

Tipični simptomi akutnog rinosinuzitisa jesu zapušenost nosa i sinusa, glavobolja i bol u predelu lica kao i povišena telesna temperatura. Aspirin® Complex Hot pomaže nam da se oslobodimo neprijatnog i ometajućeg pritiska u glavi kako bismo mogli da se vratimo svakodnevnom životu tako što ublažava akutne bolove, snižava povišenu telesnu temperaturu i rasterećuje sluznice nosa i nosne šupljine. Nagomilani sekret može znatno bolje oticati i tako se olakšava pritisak i bol u pogođenim oblastima.

Kako deluje Aspirin® Complex Hot u poređenju sa dekongestivom u obliku spreja za nos?

Rinosinuzitis se često leči dekongestivnim sprejevima za nos koji pomažu u pročišćavanju disajnih puteva. Oni, međutim, ne dopiru uvek do donjih nosnih šupljina i povezanih žlezda. Aspirin® Complex Hot nudi efikasnije lečenje sa dekongestivnim dejstvom u svim pogođenim oblastima u nosu i nosnim šupljinama.  

Druga prednost je ta što Aspirin® Complex Hot za razliku od sprejeva za nos ne stvara rizik od oštećenja nosne sluznice. A isto tako ne stvara ni takozvani povratni efekat, koji kod sprejeva za nos često dovodi od zavisnosti od njih.

Posebno rešenje za pacijente koji pate od tegoba sa sinusima: rešenje u samo jednom proizvodu

Aspirin® Complex Hot je naročito prilagođen potrebama pacijenata za brzim otklanjanjem simptoma rinosinuzitisa. Nudi ciljano rešenje koje zahteva samo jedan lek za pacijente koji pate od tegoba sa nosnim šupljinama a koji su često morali da se zadovolje raznim opštim preparatima protiv prehlade za ublažavanje pojedinačnih simptoma.

Proizvod 4
Aspirin® Complex Hot – jednostavna primena, brzo olakšanje

Aspirin® Complex Hot se kao granulat rastvara u toploj vodi. Sadržaj jedne do dve kesice rastvorite u čaši sa toplom vodom i odmah popijte. Jednokratnu dozu možete da ponovite nakon četiri do osam sati, ali ne više od šest kesica na dan. Kod ublažavanja simptoma rinosinuzitisa preporučujemo da istovremeno uzmete dve kesice. Topli napitak sa isparavanjem mente i eukaliptusa podstiče odvajanje nosnog sekreta i stvara prijatan osećaj. Više informacija, pročitajte u uputstvu za lek.

Preporučena doza:

Starost Doza Maksimalna dnevna doza
Odrasli i adolescenti iznad 16 godina 1–2 kesice 6 kesica

Lek Aspirin® Complex Hot se ne sme uzimati duže od 3 dana bez konsultacije sa lekarom.


Aspirin® Complex Hot je naročito delotvoran kod simptoma rinosinuzitisa.

Aspirin® Complex Hot ublažava simptome gripa i prehlade, kao što su zapušen nos, bolovi u mišićima, glavobolja i povišena telesna temperatura. Istovremeno ublažava i simptome rinosinuzitisa odnosno upale nosnih šupljina zahvaljujući svojoj efikasnoj kombinaciji acetilsalicilne kiseline i pseudoefedrina.

Acetilsalicilna kiselina

Lekovita aktivna supstanca acetilsalicilna kiselina (ASK) inhibira sintezu receptora nazvanih prostaglandini. Na taj način smanjuje bol i upalne reakcije.

Pseudoefedrin

Lekovita aktivna supstanca pseudoefedrin vezuje se za specifične receptore u nosu i nosnim šupljinama (paranazalni sinusi) kako bi se krvni sudovi skupili. Posledično se smanjuje oticanje sluznice i omogućava se lakše odvajanje nagomilanog sekreta, što ublažava pritisak u glavi.

LMR-515-08-20330-21-004