Sve što želite da saznate o leku Aspirin® Rapid

Sve što želite da saznate o leku Aspirin® Rapid

Aspirin® Rapid je pravi izbor za ublažavanje glavobolja, jer nudi dvostruko brže ublažavanje bolova* primenom tehnologije Micro Active. Ispod možete da pročitate više informacija o samom leku, sastavu i načinu doziranja.

*u poređenju sa običnom tabletom Aspirin®500

Aspirin® Rapid sa tehnologijom Micro Active

Zahvaljujući tehnologiji Micro Active tableta Aspirin® Rapid brža je nego ikada do sada. Kako deluje? Smanjenje čestica aktivne supstance za 90 procenata i dodavanje ubrzivača raspadanja dovode do toga da se tableta nakon uzimanja brže rastvara i obezbeđuje da se aktivna supstanca Aspirina® brže apsorbuje u krvotok. Zbog toga napredna tableta Aspirin® Rapid deluje dva puta brže od obične tablete Aspirin® 500. Lek se dobro podnosi, a bol biva primetno ublažen, što potvrđuju brojna klinička ispitivanja.1,2

Svaka tableta Aspirin® Rapid obložena je posebnim filmom, zbog čega je površina tablete izuzetno glatka. To olakšava gutanje i obezbeđuje bolji ukus u ustima.
Pored toga, u pakovanju se nalazi dodatni odeljak za jednostavno, odvojeno korišćenje blistera i uputstva. Tako blister ili uputstvo u bilo kom trenutku s lakoćom možete da izvadite iz kutije i vratite nazad.

Zašto odabrati baš Aspirin® Rapid?

Kakva je aktivna supstanca u obloženoj tableti Aspirin® Rapid?

Obložene tablete Aspirin® Rapid sadrži po 500 mg supstance acetilsalicilne kiseline (ASK). ASK ima analgetičko i antipiretičko dejstvo, a pored toga deluje i protivupalno.

Proizvod 9
Brzo dejstvo

Inovativna tehnologija Micro Active omogućava ublažavanje glavobolje čak dva puta brže!*

Dobra podnošljivost

Lek se dobro podnosi, što je potvrđeno u kliničkim ispitivanjima1,2

Jednostavna primena

Lako gutanje, najbolje sa mnogo tečnosti

* u poređenju sa običnom tabletom Aspirin® 500

Zena bez zacepljenog nosa

Ko može da koristi obloženu tabletu Aspirin® Rapid?

Aspirin® Rapid je pogodan za starije od 16 godina

Napomena: Aspirin® Rapid obložene tablete ne sadrže gluten ni laktozu.

Kako pravilno da uzimamo lek Aspirin® Rapid?

Tablete je potrebno uzeti sa mnogo tečnosti

Starost Doza Maksimalna dnevna doza
Adolescenti iznad 16 godina i odrasli 1–2 tablete 6 tableta
Stariji pacijenti iznad 65 godina 1 tableta 4 tablete


Kod odraslih i adolescenata starijih od 16 godina doza je 1–2 tablete koje pacijent može da uzme u razmaku od najmanje 4 sata, a najviše 6 na dan.. Pacijenti stariji od 65 godina mogu da uzmu 1 tabletu na svaka 4 sata, mada ne više od 4 na dan.

Kako ispravno da čuvamo obložene tablete Aspirin® Rapid?

Čuvajte na temperaturi do 30 °C kako biste očuvali optimalnu efikasnost leka. Lek čuvajte van domašaja dece i ne koristite nakon isteka roka za upotrebu. Nakon isteka roka za upotrebu, neupotrebljivi lekovi se predaju apoteci u kojoj je istaknuto obaveštenje da se u toj apoteci prikupljaju neupotrebljivi lekovi od građana. Neupotrebljivi lekovi se ne smeju bacati u kanalizaciju ili zajedno sa komunalnim otpadom.

  1. Cooper, S.A.; Voelker, M. Evaluation of onset of pain relief from micronized aspirin in dental pain model. Inflammapharmacology 2012, 20, 233–242.
  2. Voelker, M.; Hammer, M. Dissolution and pharmacokinetics of a novel micronized aspirin formulation. Inflammopharmacology 2012, 20, 225–231.

LMR-515-08-20322-21-004